THE THANKFUL PROJECT

THE THANKFUL PROJECT

Een nieuwe dag, een nieuwe bLOG. Vandaag wil ik in deze blog vertellen over de dingen waar ik thankful voor ben. Dit lijkt een beetje een trend te zijn in de online wereld en hoewel ik over het algemeen een beetje jeuk krijg van trends, doe ik met deze maar al te graag mee. 

#1: A Person
Ik kan onmogelijk één persoon kiezen hier. Ik ben namelijk dankbaar voor meerdere personen; mijn ouders, mijn beste vriendinnetje B, maar ook heel veel andere familieleden en vrienden en vriendinnen. Deze mensen hebben mij allemaal stuk voor stuk gemaakt tot wie ik nu ben.

#2: A Place
De eerste plek waar ik mega dankbaar voor ben is natuurlijk mijn thuis. Daarmee bedoel ik zowel mijn eigen housie als het huis waar ik (grotendeels) ben opgegroeid. Ik vind het heerlijk om na een dag in een grote, drukke stad weer thuis te komen op de Veluwe. Een middag wandelen langs het ”strand”, een ochtendwandeling in het bos of een fietstocht door de polder; het kan hier allemaal en dat vind ik zo heerlijk. Het buiten zijn is iets waar ik voor altijd van zal blijven houden. Tegelijkertijd ben ik ook dankbaar voor mijn second home Egypte. Het is bijna vijf jaar geleden dat ik voor het eerst in Egypte kwam, voor een vakantie. Een jaar later werkte ik een zomer als Kids Entertainer in het land van de piramides; nog nooit eentje gezien trouwens. Sindsdien kom ik ieder jaar minstens één keer in Egypte; thuiskomen 2.0!

#3: An Experience
Toen ik 17 was vloog ik, helemaal in mijn eentje, naar Amerika om mijn nicht op te zoeken. Zij woonde en werkte in een klein stadje in de staat Maine en ik besloot om haar op te zoeken voor drie weken. Vroeger, en stiekem nog steeds, had ik echt een obsessie voor Amerika. Ik vond alles wat Amerikaans was leuk en interessant en dit was dus een mooie gelegenheid om Amerika eens te bezoeken. Daar ging ik dan, als 17-jarig meisje, voor het eerst helemaal alleen op reis en dan moest ik op zowel de heen- als terugvlucht ook nog overstappen. Ik ben echt zelfstandig geworden van deze ervaring en wauw wat heb ik genoten. Ik denk nog vaak terug aan deze geweldige tijd. Op de fiets naar de Walmart en de Dollar Tree met een Amerikaans vlaggetje achter op mijn fiets; continu toegejuicht worden door de locals vanuit auto’s. Een roadtrip naar New York City met een tussenstop in New Haven om de Yale University te bezoeken en een dag voordat ik weer naar huis vloog nog even langs Boston en natuurlijk Harvard University. Zó dankbaar en ik wil dit zó graag nog een keer doen!

#4: A Talent You Have
Ga ik nu heel erg verwend klinken als ik zeg dat ik dankbaar ben voor meerdere talenten? Jammer dan. Ik ben onder anderen dankbaar voor het feit dat ik goed kan zingen en muzikaal ben. Vroeger had ik maar één doel in mijn leven en dat was; een beroemde muzikante worden. Tegenwoordig is dat doel ver te zoeken, maar muziek maken is nog steeds een grote hobby van mij. Een ander talent waar ik dankbaar voor ben is mijn optimisme. Wanneer je de laatste weken mijn blog hebt gelezen denk je nu misschien van; uhh, welk optimisme?! Maar over het algemeen weet je waarschijnlijk ook dat ik erg positief en optimistisch in het leven staat. Ik probeer uit alle negatieve dingen iets positiefs te halen en dit is een talent wat ik koester. Ja, ik noem het een talent, want volgens mij zijn er maar heel weinig mensen die dit ook zo goed kunnen. Soms ben ik er zelfs iets té goed in. 🙂

#5: A Job
Ja, wat kan ik hier nu beter benoemen dan mijn werk als Stewardess. Hoewel het af en toe nog steeds voelt als de meest rotte periode uit heel mijn leven, ben ik hier nog steeds super dankbaar voor. Ik heb ten eerste echt heel veel van de wereld mogen zijn en daar word deze wereldreiziger natuurlijk sowieso al blij van. Maar ik heb ook qua persoon heel erg mooie groeien in deze periode. Assertiviteit was niet echt iets waar ik mezelf mee kon definiëren, maar dit heb ik zeker geleerd. Ik liet nogal gemakkelijk over mij heen lopen, maar dat is nu echt verleden tijd. Echt wel een typisch gevalletje van; what doesn’t kill you, makes you stronger

#6: Words
Dit is een leuke. Ik ben dankbaar voor woorden in het algemeen. Woorden zorgen ervoor dat mijn blog kan bestaan en dat ik aan jou kan vertellen wat ik graag aan jou wil vertellen. Soms vind ik woorden echt heel erg moeilijk en kan ik de juiste niet vinden om te vertellen wat ik wil. Sinds ik mijn blog heb gaat dit gelukkig allemaal zo veel makkelijker.

#7: A Photo
Van Bestie B heb ik een waanzinnig tof verjaardagscadeau gehad. Ik heb van haar een zogenoemde InstaWall gekregen waar een aantal van mijn meest favoriete (reis)foto’s op staan. Ik vind foto’s erg leuk en het voegt absoluut iets toe aan mijn leven. Wanneer ik naar een bepaalde foto kijk, kan ik volledig teruggaan naar het gevoel wat ik had op het moment dat die foto werd gemaakt. Het geeft voor mij een beeld bij bepaalde herinneringen die ik heb in het leven en dat is mij heel erg dierbaar.

#8: A Memory
Ik heb te veel herinneringen om er nu eentje te kiezen waar ik het meest dankbaar voor ben. Die herinneringen zijn ook allemaal zo verschillend; van mijn allereerste échte concert naar het kopen van mijn eerste auto, naar voor het eerst naar een concert van K3 naar mijn eerste keer alleen op reis. Ach, wat heb ik toch veel leuke en mooie dingen meegemaakt tot nu toe en wat mag ik dankbaar zijn.

Hmm, dit is eigenlijk een veel te emo blog geworden dan dat ik van plan was. Sommige dingen komen misschien op je over als één groot cliché, maar dit zijn nu eenmaal de dingen waar ik dankbaar voor ben. Ik ben wel benieuwd waar jij dankbaar voor bent; denk je daar überhaupt wel eens over na? Zo ja, schrijf het eens op of deel het met anderen. Zo niet, ga er eens over nadenken.. het is interessant!

Liefsje,

LisaGeef een reactie