NEW YEAR, NEW ME! OF NIET?

NEW YEAR, NEW ME! OF NIET?

HAPPY NEW YEAR! Even serieus; hoe bizar snel is de maand december gegaan? Ik weet nog heel goed dat ik eind november mijn kerstboom kocht en heel erg uitkeek naar de most wonderful month van het jaar en nu is het ineens januari 2019! Ik hoop dat jullie een leuke maand hebben gehad en een veilige, gezellige jaarwisseling. 

Deze tijd van het (nieuwe) jaar is altijd perfect om even terug te blikken naar het vorige jaar, maar daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin in. Zoals jullie vast allemaal al gelezen hebben of van mij persoonlijk gehoord hebben was het einde van 2018 echt heel erg ruk. Ik wil er verder totaal geen woorden meer aan vuil maken of energie aan verspillen, want dat is veel te zonde! Jullie kennen mij immers allemaal als een optimist en zo wil ik ook graag bekend blijven staan.

2019. Een nieuw jaar; nieuwe ronde en nieuwe kansen.

Voor heel veel mensen ook het moment om de balans op te maken; hoe sta ik er voor in het leven, wat heb ik allemaal bereikt en wat wil ik nog heel graag bereiken? Wat ging er afgelopen jaar fout en kan ik dat in het nieuwe jaar misschien wel voorkomen? Wat ging er ontzettend goed en waar wil ik vooral mee doorgaan in het nieuwe jaar? Heb ik nog goede voornemens en zo ja, hoe ga ik die bereiken en volhouden? Zoals ik eerder al zei wil ik niet te veel terugkijken op het afgelopen jaar, maar ik ga dit straks toch een heel klein beetje doen.

Nou first things first; goede voornemens. Je wordt er ieder jaar weer een beetje mee dood gegooid. Één van de eerste vragen in het nieuwe jaar is standaard of je nog goede voornemens hebt en zo ja welke. Ik doe niet (meer) aan goede voornemens, want ik vind het de grootste bullshit ooit. Die goede voornemens zou je gewoon het gehele jaar door moeten hebben en niet alleen aan het begin van het nieuwe jaar. Je kunt op elk moment in je leven beginnen met een ”goed voornemen” en je daar vervolgens ook aan houden. Ik ben van mening dat zoiets niet tijdgebonden moet zijn en ik denk dat dit juist alleen maar minder goed werkt, maar ja dat is mijn mening! Overigens heb ik ook echt wel dingen die ik graag wil doen of bereiken in 2019, maar ik noem het geen goede voornemens; eerder mijn doelen voor 2019.

Hoe 2018 een fantastisch en tegelijkertijd vreselijk jaar kon zijn. In januari 2018 begon ik met het werken als stewardess en wat heb ik het ontzettend leuk gehad. Ik weet ook nog heel goed dat ik rond april/mei nog overwoog om te stoppen met vliegen; ik kon totaal mijn draai niet vinden en kwam er niet lekker in. Dit had voor 99% te maken met mijn bedrijfsongeval waardoor ik lang niet kon werken en weinig motivatie had door de manier waarop ik behandeld werd vanuit de werkgever. Achteraf gezien had ik dit al als een signaal moeten zien, maar ik was blind door de passie die ik ontwikkelde voor het vliegen! Deze hele gebeurtenis in zijn geheel heeft mij wel zo veel geleerd! Ik moet dankbaar zijn voor alles wat ik mee heb mogen maken het afgelopen jaar, want ik had dit voor geen goud willen missen. De grote, zwarte wolk rondom het einde van deze waanzinnige periode blijft hangen en ik voel hem ook nog steeds. Maar what doesn’t kill you makes you stronger en dat probeer ik elke dag maar tegen mijzelf te zeggen.

In 2018 heb ik zo veel van de wereld mogen zien en kwam ik een stapje dichterbij mijn ultieme, en redelijk onrealistische, levensdoel; de hele wereld zien. Dankbaar! Ik kreeg de sleutel van mijn eerste eigen huisje. Super dankbaar! Ik ontmoette heel veel nieuwe, leuke mensen waarvan een aantal nu zelfs super goede vrienden zijn geworden. Kortom, heel veel gebeurtenissen van 2018 die wél leuk waren en daar moet ik vooral op focussen.

Vervolgens krijg je dan de vraag of je nog doelen hebt voor 2019 en daar kan ik een heel simpel antwoord op geven; ja, die heb ik! Ik ga niet alles met jullie delen omdat ik niet alles wíl delen. Ik wil wel mijn allerbelangrijkste doel voor 2019 met jullie delen. Dat is namelijk het volgende; mijn geluk terugvinden. Tijdens mijn afstuderen nam ik ook vlogs op met de naam road to happiness en dat is precies wat ik nu ook weer ga doen. Nee, ik heb voorlopig niet de intenties om weer te gaan vloggen, maar ik wil wel weer terug naar de basis van mijn happiness. Hier ben ik al een tijdje mee bezig en ik moet zeggen dat het steeds weer wat beter gaat, maar ik ben nog niet de Lisa die ik voor ”de zwarte wolk” was. Is dat dan zo erg? Nee, helemaal niet! Maar ik wil er wel heel graag weer naartoe en ik ga er alles aan doen om dat te bereiken. Allereerst hoop ik mijn nieuwe droombaan te vinden; ik heb op dit moment een sollicitatie lopen, maar daar kan nog wel eens heel veel tijd overheen gaan. In de tussentijd wil ik alles behalve stilzitten en dus solliciteer ik mijzelf een ongeluk. Ik vind solliciteren heel erg leuk om te doen en kan hier zo een dag(deel) mee vullen, dus geen probleem!

Ik ben wel benieuwd naar jouw ”doelen” voor het komende jaar. Misschien komt er een moment dat ik mijn overige doelen wel met jullie wil en ga delen, maar op dit moment wil ik ze lekker voor mijzelf houden. Eind van het jaar ga ik de balans weer opmaken en dan hoor je of het allemaal gelukt is. 🙂

Om nog even terug te komen op de titel van mijn blog; NEW YEAR, NEW ME! OF NIET? Dat is natuurlijk een beetje met een knipoog naar de mensen die deze uitspraak bloedserieus gebruiken, maar ik vond hem nu ergens wel een beetje toepasselijk. Ik wil geen nieuwe ik worden, maar ik wil terug naar de oude ik. Ik ben al veel verder dan dat ik een paar maanden geleden was, maar er is nog genoeg ruimte voor meer!

NEW YEAR, OLD ME!! 

We gaan er voor; geniet van dit nieuwe jaar lieve mensen!

Liefsje,

LisaGeef een reactie